Tahtasız, Oğuzlar ilçesinde yaşanan bir olayı örnek göstererek, bölgedeki yetersiz ambulans sayısını ve uzman hekim eksikliğini eleştirdi.

Milletvekili Tahtasız'ın Açıklamaları

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve iktidar milletvekillerine seslenerek, Çorum Oğuzlar ilçesinde bir vatandaşın ambulansla ilgili yaşadığı sıkıntıyı aktardı. Tahtasız,

"Çorum'da her gün farklı bir ilçemizde yaşanan ambulans ve sağlık sorunu dün Oğuzlar ilçemizde bir vatandaşımızın başına geldi. Hemşehrimizin anlattıkları: 'Hasan dayım düştü, kalçası kırıldı. Ambulansı 9'u 16 geçe aradım; üç dakika sonra 112'den beni aradılar. Ambulans Çorum'a gitmiş. 'İskilip'ten mi, Dodurga'dan mı gönderelim, neresi yakın?' dediler. Dodurga'dan istedim ve ambulans otuz yedi dakika sonra geldi.' Hastanın kanaması olsa veya kriz geçiriyor olsa ne olacaktı?"

dedi.

Ambulans ve Uzman Hekim Yetersiz

Tahtasız, Oğuzlar, Dodurga, Laçin ve birçok ilçede sadece bir ambulans bulunduğunu belirterek,

"Sayın Bakan, Çorum'un 13 ilçesinde ve merkezde ambulans yetersiz, uzman hekim yetersiz. Hastalar ilçe hastanesine yetişse bile uzman hekim olmadığı için Çorum merkeze sevk ediliyor. Bir dakika bile çok kıymetliyken vatandaşlarımızın evlerinde ya da sedyede yaşam mücadelesi vermesine göz mü yumacaksınız?"

şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı ve Milletvekillerine Eleştiri

Vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Tahtasız,

"Bizim Sağlık Bakanımız ve sayın milletvekillerimiz ne işle meşgul oluyorlar da Çorum'un sağlık sorunlarına sessiz kalıyorlar? Bize bunları layık görenleri şiddetle kınıyorum," ifadelerini kullandı. Tahtasız, "İtibardan tasarruf olur ama sağlıktan tasarruf olmaz,"

Sağlık Çalışanına Şiddet Sağlık Çalışanına Şiddet

diyerek konuşmasını sonlandırdı.