İnşaatı süren bu dev proje, 33 dönümlük bir alanda yükseliyor ve tamamlandığında toplam 7 katlı olacak. Hastane, mevcut 300 yataklı hastane ile birleştirilerek 800 yatak kapasitesine çıkarılacak ve araştırma hastanesi statüsünde hizmet verecek.

Depreme Karşı Güçlü Yapı

2026 yılında tamamlanması hedeflenen hastane hakkında bilgi veren Bingöl İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, binanın depreme karşı en güvenli şekilde inşa edildiğini belirtti. Tosun, "Bu hastanemiz, Bingöl gibi bir deprem bölgesinde en güvenli bina olacak şekilde tasarlandı. 1.289 fore kazık ve 269 sismik izolatörle güçlendirilmiş zemin üzerinde, 60 adet sönümleyici sistemle desteklenen bir yapıya sahip olacak. Deprem anında güvenli bir şekilde kullanılacak bir bina inşa ediliyor," dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Gençlere Uyarı: 'Elektronik Sigara ve Puflara Dikkat Edelim' Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Gençlere Uyarı: 'Elektronik Sigara ve Puflara Dikkat Edelim'

800 Yatak Kapasiteli Araştırma Hastanesi

Tosun, yeni hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl’de sağlık hizmetlerinin önemli ölçüde gelişeceğini vurguladı. "Hastanemiz 500 yatak kapasitesine sahip olacak. Bu yatakların 49'u yoğun bakım ünitelerine ayrılmış olacak. Ayrıca 13 ameliyathane ve 132 poliklinik ile hizmet verecek. Mevcut hastane ile birleştirerek toplamda 800 yatak kapasiteli bir kompleks oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede hastanemizi 3. basamak hastane statüsüne yükselterek eğitim ve araştırma hastanesi haline getirmeyi planlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte Bingöl’de şu anda bulunmayan yan dal branşlarının da açılmasının mümkün olacağını belirten Tosun, "Bingöl'de artık 3. basamak hastanelerde yapılan özel işlemler de yapılabilecek. Yeni hastanemiz, ilimizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak ve büyük hastanelerde gerçekleştirilen ameliyatların burada da yapılmasına olanak tanıyacak," diye ekledi. 2026 yazında hastanenin hizmete girmesi hedefleniyor.