Memur ve emekliler için kötü haber kapıda. 2025 Ocak maaş zammı yüzde 10’u bile bulamayabilir.

Benzine büyük İndirim Geliyor Benzine büyük İndirim Geliyor

Prof. Dr. Steve Hanke’nin Enflasyon Tahmini

ABD’li ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke’nin 2025 Türkiye enflasyonunu yüzde 25 olarak öngörmesi ve bu açıklamanın hükümete yakın medya organları tarafından sıkça haberleştirilmesi, memur ve emeklilere yapılacak zam oranları için bir algı çalışmasının başladığını düşündürüyor. 

Hanke, “Türkiye ekonomisi çok iyi durumda ve 2025 öngörüm yüzde 25 enflasyon” açıklamasıyla dikkat çekti.

Memur Zam Oranı Yüzde 7’de Kalabilir

Bu durumda, 2025 Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zam oranının yüzde 12.5, memur emeklisi ve memurların zam oranının ise yüzde 7 civarında kalabileceği öngörülüyor. Bu düşük zam oranları, memur ve emeklilerin zaten olumsuz olan yaşam standartlarını dibe çekeceğe benziyor.

Memur ve Emeklilere Uyarı

saglikpersonelihaber.net olarak, şimdiden bu duruma dikkat çekmek ve memur ile emeklilerimize bu kadar düşük bir zammın, zor geçinen sabit gelirlileri daha da zora sokacağını belirtmek istiyoruz. 

Sendika Parası içni sabaha kadar TBMM’de nöbet tutan sendika ağalarını şimdiden bu konuda çalışma başlatmaya davet ediyor, Hükümetin, memur ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirecek adımlar atması gerektiğinin altını çiziyoruz.

Zor Günler Kapıda

Memur ve emeklilerin maaş zamlarının enflasyon oranlarının gerisinde kalması, ekonomik sıkıntıların daha da artmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için başta sendikalar olmak üzere yetkililerin, memur ve emeklilerin taleplerine kulak vermesi ve gerekli düzenlemeleri yapması gerekiyor.