Adaylar eş ve sağlık mazereti başvurularını 2 Ekim 2024 tarihi saat 18:00’e kadar, Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden https://ekip.saglik.gov.tr adresinden yapabilecekler.

Bu dönemki kurada 1447 uzman tabip ve 544 pratisyenin ataması gerçekleştirilecek. 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na göre, yurt içinde veya yurt dışında tabip, uzman tabip, yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayan adayların isimleri Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilecek.

Kuraya İlişkin Hususlar

1. Atamalar ve Uygulanan Kanun: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü atamaları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılacak.

Sağlıklı Yaşam İçin Adımlar: Uzm. Dr. Kurtcebe Yürüyüşün Faydalarını Sempozyumda Anlattı Sağlıklı Yaşam İçin Adımlar: Uzm. Dr. Kurtcebe Yürüyüşün Faydalarını Sempozyumda Anlattı

2. Kura Yeri ve Saatinin İlanı: Kura sonuçları ve ilgili noter onaylı belgeler, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Kura başvuruları, EKİP üzerinden https://ekip.saglik.gov.tr adresinden yapılacak. Başvuracak adaylar, ilan edilen takvim çerçevesinde münhal yerleri inceleyerek en fazla 10 tercih yapabilecekler. Kuraya başvuranların tercihleri noter huzurunda bilgisayar ortamında belirlenecek ve atamaları yapılacak.

Başvurular ve kura süreciyle ilgili detaylar için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini (https://yhgm.saglik.gov.tr) takip edebilirsiniz.