Trabzon Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi Sel Sonrası Geçici Olarak Kapatıldı Trabzon Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi Sel Sonrası Geçici Olarak Kapatıldı

Törene; AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkan Vekili Emin Dana ve birçok sağlık yetkilisi ile vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, bu yeni sağlık tesislerinin bölgeye sağlayacağı katkıları vurguladı.

Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin Önemi

Derdiyok, konuşmasında Aile Sağlığı Merkezlerinin birinci basamak sağlık hizmetleri sunarak, koruyucu sağlık hizmetleri ve sağlıklı yaşam tarzı danışmanlığı gibi önemli hizmetler verdiğini belirtti. Ayrıca bu merkezlerin, ikinci basamak sağlık hizmetlerine başvuruların daha verimli olması ve yoğunluğun azaltılması için büyük rol oynadığını ifade etti.

Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi

Kastamonu’daki sağlık altyapısını güçlendirme yolunda önemli adımlar atıldığını söyleyen Derdiyok, aylık ortalama 120 vaka ile sağlık hizmetlerinin verildiğini belirtti. İlde 42 adet acil sağlık hizmetleri istasyonu ve 65 ambulansın hizmet verdiğini belirten Derdiyok, yeni tesislerin bu altyapıyı daha da güçlendireceğini vurguladı.

Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Hizmetler İstasyonu

Yeni hizmet binasının 2133 metrekare arsa üzerine inşa edildiğini ve 455 metrekare kapalı alanı bulunduğunu açıklayan Derdiyok, 5 aile hekiminin görev yapabileceği kapasiteye sahip merkezde şimdilik 3 aile hekiminin çalıştığını belirtti. Ayrıca, Alatarla’da açılan 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun 36 köye 11 personelle hizmet vereceğini söyledi.

Derdiyok, bu tesislerin Kastamonu’ya hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.