Nevşehir 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanık hemşire M.Y. katılmazken, avukatı ile hayatını kaybeden Emine Ekinci’nin ailesi ve avukatları salonda yer aldı.
Duruşmada olayın meydana geldiği hastanede görev yapan sağlık çalışanları tanık olarak dinlendi. Savcı, sanığın “taksirle ölüme neden olma” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatının savunmasının ardından mahkeme, hemşire M.Y.’ye önce 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak daha sonra bu ceza 45 bin 500 lira adli para cezasına çevrildi.
Aile Karara Tepkili
Maktulün yakınları, mahkeme kararına tepki göstererek, “Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Adaletin yerini bulması için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Ailenin karara itiraz edeceği ve hukuki sürecin devam edeceği öğrenildi.