Hekim istifaları, mobbing iddiaları ve acil servisteki hekim eksikliği nedeniyle acil servis kapandı.

Hekim İstifaları ve Mobbing İddiaları

Hastanenin acil servisinde son bir yılda 19 hekim istifa etti. Geçtiğimiz ay yaşanan bir hekim intiharı ve sürekli artan mobbing iddiaları, acil servisin işleyişini olumsuz etkiledi. Hekim eksikliği nedeniyle branş dışı görevlendirmeler yapılırken, bu durum acil servisi işlevsiz hale getirdi.

Tadilat Bahane Edildi İddiası

Acil servisin “tadilat nedeniyle” kapatıldığı ileri sürüldü. Ancak hastane yönetiminden edinilen bilgilere göre, tadilatın sadece bir bahane olduğu ortaya çıktı.

Hastane personeli, Türkiye’de acil servislerin kapatılmasının yönetmeliğe aykırı olduğunu belirterek, “Acil servis o kadar işlevsizleşti ki, hekim istifaları ve branş dışı görevlendirmeler, servisi kapatmanın daha sağlıklı olacağı bir noktaya getirdi. Tadilat bahanesiyle kapatıldı ama içeride tadilat yok. Ne hekim ne de doğru düzgün bir sistem kaldı” dedi.

Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’ Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’

Gelecekte Ne Olacak?

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nin kapatılması, hastaların acil durumlarda nereye başvuracağı konusunda belirsizlik yaratmış durumda. Hastane yönetimi henüz resmi bir açıklama yapmazken, sağlık çalışanları ve hastalar yaşanan bu gelişmeden büyük endişe duyuyor.