Turan, Merkez Bankası'nın aceleci davranmadan, kasım veya aralık aylarında 250 baz puanlık bir indirim yapabileceğini belirtti.

Dijital Türkiye Konferansı ve Rekabetin Önemi

TÜSİAD tarafından düzenlenen "Dijital Türkiye Konferansı"nda konuşan Orhan Turan, konferansın ana temasının "Dönüşen Rekabette Yıkıcı Güç" olduğunu vurguladı. Dünya genelinde rekabetin oldukça yoğun yaşandığını ifade eden Turan, bu süreçte teknolojinin ön plana çıktığını ve Türkiye'nin rekabet gücünü koruyabilmesi için şirketlerin teknolojiye yatırım yapmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Turan, özellikle KOBİ'lerin gelecekte var olabilmeleri için teknoloji yatırımı yapması gerektiğini belirterek, "Teşviklerin rekabet gücünü artıracak şirketlere yönlendirilmesi ve ikiz dönüşüme hazırlanan şirketlere daha fazla kaynak ayrılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Faiz İndirimi ve Ekonomik Beklentiler

Ekonomiye yönelik değerlendirmeler yapan Turan, faiz oranlarının düşmesinin ve parasal genişlemenin ekonomiyi olumlu etkileyeceğini vurguladı. Enflasyonla mücadelede kararlılık gösterilmesinin önemli olduğunu ifade eden Turan, "Merkez Bankası'nın aceleci olmadan yılın son aylarında, kasım veya aralıkta 250 baz puan indirim yapabileceğini düşünüyorum. 3 Ekim enflasyon verisinde reel faiz vereceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Vergi Kaçakçılığına Karşı Yeni Düzenleme: Geliri ile Hasılatı Farklı Olan Mükellefler İzaha Davet Edilecek Vergi Kaçakçılığına Karşı Yeni Düzenleme: Geliri ile Hasılatı Farklı Olan Mükellefler İzaha Davet Edilecek

Start-up Ekosistemi ve Türkiye’nin Potansiyeli

Turan, Türkiye'nin start-up ekosistemi konusunda da ilgi çekici bir ülke olduğunu belirtti. Yetenekli insanların önünü açmak ve bu alandaki iklimi güçlendirmek gerektiğini vurguladı.

Konferans kapsamında, Türkiye'de start-up'ların gelişimi, teknoloji yatırımlarının önemi ve rekabetin dönüşen yapısı da ele alındı.