Koca, Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı ve Türkiye-Özbekistan 2. Sağlık İş Forumu'nun açılışı sonrasında yaptığı açıklamada, Semerkant'ta başlayan foruma yoğun bir katılım olduğunu ifade etti. Forumun sağlık turizmi ve tıbbi cihaz üretimi gibi konularda işbirliği yapılacağı bir platform olduğunu vurguladı.

Sağlık turizminin Türkiye için taşıdığı önemi vurgulayan Koca, "Sağlık turizminde son dönemde Türkiye, merkez olmaya başladı. Sağlık turizminin yoğunlaştığı dünyada üçüncü ülke olmaya doğru gidiyoruz. 'Health Türkiye' markasını da her geçen gün farklılaştırarak, sağlık turizmiyle ilgili Türkiye'nin daha önde bir pay almasını sağlamak istiyoruz. Bunun tanıtımını da burada yapmış olduk." şeklinde konuştu.

"Health Türkiye" markası altında Türkiye'nin sağlık sistemi, kamu, üniversiteler ve özel sektörün işbirliği ile oluşturulan bir platformu anlatan Koca, "Önümüzdeki süreç, özellikle hedeflediğimiz bazı ülkelerde bu tanıtımları yoğunlaştıracağımız bir dönem olacak." dedi.

Sağlık İş Forumları'nın sürdürüleceğini ve Londra'da yapılacak bir forumun eylülde planlandığını belirten Koca, "Hedeflediğimiz ülkelerde sağlık iş forumlarını daha yoğunlaştırarak hem 'Health Türkiye' markasını tanıtmak hem Türkiye sağlık sistemini hasta, bilişim, tıbbi malzeme, ilaç bazlı tanıtacağız." diye ekledi.

Bakan Koca, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık alanındaki işbirliği faaliyetlerine de değinerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin ve Türkiye'deki diğer sağlık kuruluşlarının eğitim ve uzmanlık eğitimi konularında Özbekistan'a destek verdiğini belirtti. Ayrıca, Sağlık Bakanı Özbek mevkidaşıyla Türkiye'nin sağlık sistemi ve bilişim alanında yaptığı çalışmaları paylaşarak, işbirliğine açık olduklarını ifade etti.