Yoksulluk sınırı ise 62 bin 653 lirayı aşarak dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Gıda fiyatları geçen aya göre yüzde 1,35 artış gösterdi ve böylece açlık sınırı, asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı Binası Turuncu Renkle Aydınlandı! Sağlık Bakanlığı Binası Turuncu Renkle Aydınlandı!

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması

Türk-İş'in temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı 19 bin 234 liraya çıktı. Bu rakam, asgari ücretin üzerinde gerçekleşerek yaşam maliyetlerinin ne kadar arttığını gözler önüne serdi.

Gıda ve Diğer Harcamalar

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplamını ifade eden yoksulluk sınırı ise 62 bin 653 liraya yükseldi. Ayrıca, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 24 bin 902 lira olarak hesaplandı.

Mutfak Enflasyonu ve Yıllık Değişim Oranı

Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,35 arttı. Son 12 ay itibarıyla bu orandaki değişim yüzde 64,99 olarak belirlendi. Mutfak enflasyonundaki yıllık değişim ise yüzde 81,16 olarak hesaplandı.