TİKA’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’den giden gönüllü sağlık ekibi, Mnazi Mmoja ve Kiwunge hastanelerinde Tanzanyalı meslektaşlarıyla birlikte çalışarak genel cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları, jinekolojik onkoloji ve üroloji alanlarında hizmet verdi. İki hastanede toplamda yaklaşık 200 hastaya cerrahi operasyon gerçekleştirildi.

Zonguldak’ta Ambulans Yayaya Çarptı: 1 Ağır Yaralı Zonguldak’ta Ambulans Yayaya Çarptı: 1 Ağır Yaralı

Yerel Sağlık Sistemine Destek

Program kapsamında sadece sağlık hizmeti sunulmakla kalınmadı; gönüllü akademik kadro, ilgili branşlarda eğitimler vererek yerel sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyimlerini artırmaya yönelik katkılarda bulundu. Hastalar detaylı şekilde değerlendirildi, bilgilendirildi ve ileriye dönük tedavi planları oluşturuldu.

Yerel makamlar, bölgedeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine sağladıkları katkıdan dolayı Can Veren Eller Derneği ve TİKA’ya teşekkür etti.