Örgütün, vekaletname yöntemiyle mağdurların ev, arsa ve araçlarını habersiz şekilde sattığı belirlendi.

Özel Ekip Aylarca İzledi

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu örgütün yöntemini deşifre etti. İlk şikayet, 8 ay önce taşınmazının bilgisi dışında satıldığını fark eden bir mağdurun başvurusu üzerine geldi.

Soruşturma, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın ortak operasyonlarıyla Aydın, Muğla, İzmir, Ankara, Kırşehir, İstanbul, Ordu ve Kayseri illerine yayıldı. Operasyonlarda 41 kişi gözaltına alınırken, 38 kişi tutuklandı.

Sistemli Dolandırıcılık Yöntemi

Örgütün, Didim’deki taşınmaz sahiplerine ulaşıp “Taşınmazınız değer kazandı, satışını yapabiliriz” diyerek ikna yöntemiyle genel vekaletname aldığı tespit edildi. Vekaletname alan örgüt üyeleri, taşınmazları satıp paraları mağdurlara göndermiyor ya da sahte vekaletname düzenleyerek satış işlemi gerçekleştiriyordu.

İlk satışların örgüt üyesi bir kişiye yapılması, daha sonra taşınmazların gerçek alıcılara devredilmesiyle, ileride doğabilecek hukuki şikayetlerin önüne geçilmesi hedefleniyordu.

İçeriden Bilgi Desteği

Soruşturmada, bilgi ağının kilit isimleri olarak bir hacker ve Didim Belediyesinde çalışan bilgi işlem memuru öne çıktı. Hacker, mağdurların kişisel bilgilerini yasa dışı yollarla temin ederken, belediye çalışanı ise tapu bilgilerinin sızdırılmasına aracılık etti. Suç örgütünün, yasa dışı faaliyetlerini yasal bir iş görünümü altında yürütmek için ofis kurduğu tespit edildi.

Dev Operasyonun Bilançosu

Örgütün hesaplarında yaklaşık 1 milyar 398 milyon liralık para trafiği tespit edildi. Ayrıca;

Şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu. Tutuklananlar arasında hacker ve belediye memuru da bulunuyor. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.