Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olan Nilda Turgut’un cenazesi, görev yaptığı üniversite hastanesine getirilerek burada bir tören düzenlendi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, törende Turgut’un ailesine başsağlığı diledi.

Mersin’e Yeni Obez Ambulans Tahsis Edildi Mersin’e Yeni Obez Ambulans Tahsis Edildi

Son Yolculuğa Uğurlandı

Törenin ardından, Orta Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Nilda Turgut’un cenazesi, Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hekimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dr. Emel Ersöz İçin Hastane Bahçesinde Veda Töreni

Tekirdağ Şehir Hastanesi nöroloji kliniğinde görev yapan Uzman Dr. Emel Ersöz için de çalıştığı hastane bahçesinde bir veda töreni düzenlendi. Başhekim Çağatay Onar, törende Ersöz’ün hastaneye ve meslektaşlarına katkılarını vurguladı. Ayrıca, hastanede kurulacak olan inme merkezine Ersöz’ün adının verileceğini açıkladı.

Edirne’de Defnedildi

Törenin ardından Dr. Emel Ersöz’ün cenazesi, Eski Cami’de kılınan cenaze namazı sonrası Edirne Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Edirne Tabip Odası Başkanı Celal Karlıkaya ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Kaza Detayları

Hekimler, Tekirdağ’da düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Nöroloji ve Nörobilim Kongresi’nden dönerken, Kumbağ Mahallesi’nde ciplerinin kontrolden çıkarak istinat duvarına çarpması sonucu kaza geçirdi. Turgut ve Ersöz olay yerinde yaşamlarını yitirirken, araçtaki diğer iki hekim yaralanmıştı.