Suç duyurusu dilekçesini HSK’ya teslim ettikten sonra açıklama yapan Şahbaz, yeni doğan bebeklerin topuğundan alınan kanla erken tanının önemine vurgu yaptı.

Baba Oğul Aynı Hastane Görev Yapıyor Baba Oğul Aynı Hastane Görev Yapıyor

"Erken Tanı, Çocukların Sağlıklı Yaşamı İçin Hayati"

Zeliha Aksaz Şahbaz, yenidoğan tarama testleri ile bazı hastalıkların erken teşhis edilerek zamanında tedaviye başlanabildiğini ve böylece çocukların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebildiklerini belirtti. "Erken tanı yapılmadığı takdirde çocuklar, geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunları yaşayabilir veya hayatlarını kaybedebilirler. Sağlık Bakanlığı’nın bu hayati öneme sahip uygulaması, çocukların sağlığını korumak amacıyla yapılmaktadır" dedi.

“Bilim Dışı Karar Çocukların Sağlığını Tehlikeye Atıyor”

Şahbaz, Kars Aile Mahkemesi hakiminin, alternatif tıp uzmanı olarak anılan kişilerin iddialarını esas alarak, bilimsel temelden yoksun ve hukuka aykırı bir karar verdiğini belirtti. "Bu karar, Anayasa Mahkemesi’nin bugüne kadar verdiği kararlara da aykırıdır ve çocuğun yüksek menfaatlerini gözetmemektedir. Bu, çocukların sağlığını tehlikeye atan bir karardır" diye ekledi.

“Tıp Bilimi Temel Alınmalı”

Suç duyurusunda bulunma sebeplerini açıklayan Şahbaz, "Bilimsel veriler ve uzun süreli çalışmalar sonucunda elde edilen bulgular, tıbbi uygulamaların temelini oluşturur. ‘Alternatif tıp’ diye bir şey yoktur; yalnızca tıp vardır. Sağlıklı bireyler ve toplumlar için tıbbi uygulamalara bağlı kalmak şarttır. Yenidoğan taraması da bu bağlamda son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.