21 Kasım Salı günü başlayacak olan Genel Kurul'un haftalık çalışmasında, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Bu teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak kamu tüzel kişiliğini haiz yeni bir Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında toplanacak ve bu kurul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı'ndan oluşacak. Toplamda beş kişiden oluşacak olan yönetim kurulu, fonun kullanılacağı projeleri belirleyecek ve kaynak transferi yapılacak tutarı ile harcama programlarını belirleyecektir.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde Mobbing İddiası: Mahkeme Tayin ve Cezaları Hukuka Aykırı Buldu İl Sağlık Müdürlüğü'nde Mobbing İddiası: Mahkeme Tayin ve Cezaları Hukuka Aykırı Buldu

Fon Yönetim Kurulu, projelerin yanı sıra fonun mali durumuyla ilgili verileri de düzenli olarak kamuoyuyla paylaşacak. Bu bilgiler, en geç altı aylık dönemler itibarıyla kamuoyuna açıklanacak ve fonun etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla şeffaflık ilkesine uygun olarak hareket edilecek.

- Bütçe görüşmelerinde komisyon süreci tamamlanacak

Plan ve Bütçe Komisyonunda yarın Dışişleri Bakanlığının, 21 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığının, 22 Kasım Çarşamba günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, 23 Kasım Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, 24 Kasım Cuma günü ise Cumhurbaşkanlığının bütçesi ile 2024 yılı gelir bütçesi, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddeleri, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi maddeleri görüşülecek. Böylece komisyonda 2024 bütçesinin görüşmeleri tamamlanmış olacak.

Ayrıca 23 Kasım Perşembe günü Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu toplanacak.

Salı ve çarşamba günleri ise Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.