4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun “Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi” başlıklı 18. maddesi, sendika temsilcilerinin görev yerlerinin açık ve kesin bir sebep belirtilmedikçe değiştirilemeyeceğini hükme bağlamaktadır.

Tabip-Sen’in Tepkisi

Tabip-Sen, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4688 sayılı kanuna aykırı olarak Mersin İl Temsilcisi ve kurum temsilcisinin il içi görevlendirmeye gönderildiğini belirtti ve bu konuda gerekli mücadeleyi yapacağını açıkladı.

Tabip-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne Açık Çağrı

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun “Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi” başlıklı 18. maddesi gereği, kamu işvereni sendika temsilcilerinin görev yerlerini açık ve kesin bir sebep belirtmedikçe değiştiremez. Bu maddeye rağmen, hem Mersin İl Temsilcimiz hem de kurum temsilcimiz hukuka aykırı şekilde il içi görevlendirmeye gönderilmiştir.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan görevlendirme iptal edilirken, bu yıl aynı durum tekrar edilmiştir. İtirazlarımız ‘okumadan red vereceğiz istediği yere başvurabilir’ denilerek hiçe sayılmıştır. Sendikamız tarafından yapılan itirazlar sonucu 10 Temmuz 2024 tarihli yürütmeyi durdurma kararı, 11 Temmuz 2024 tarihinde ilgili makama tebliğ edilmiştir.

Ancak, Erdemli Devlet Hastanesi yönetimi, kurumlar arası yazışmaların bitmediği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararını uygulamamış ve temsilcimizin çalışmaya devam etmesi gerektiğini belirtmiştir. Benzer bir durum, Hekimsen üyesi bir meslektaşımız için yaşanmış olup, emsal karar 30 Aralık 2022 tarihinde verilmiştir.

Şimdi açık ve net bir şekilde soruyoruz: Asistan mobbingi gündemimizdeyken, yöneticilerin meslektaşlarımıza yapmaya çalıştığı bu mobbinge sessiz kalmamız mı beklenmektedir?

Kamu Çalışanları Stratejik Araştırmalar Merkezi Faaliyete Geçti! Kamu Çalışanları Stratejik Araştırmalar Merkezi Faaliyete Geçti!

Hukukun üstünlüğünü ve yargıyı hiçe sayan, sendikal faaliyetleri engellemeye yönelik bu keyfi yönetim anlayışını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Tabip-Sen olarak bu süreçte aktif hukuki desteğimiz temsilcimizin yanında olacaktır.”