Genel Sağlık-İş Sendikası, memurlar için sunulan zam teklifinin sadece ve sadece sefalet anlamına geldiğini belirtti.

Siyasi iktidarın sunduğu zam teklifi, Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından memurlar için bir sefalet olarak nitelendirildi. Sendikanın daha önce defalarca altını çizerek vurguladığı gibi, kamu emekçilerinin sürekli olarak yoksullaştırılmasını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanlarının açlığa ve sefalete mahkum edilmesine göz yumamayız. Genel Sağlık-İş Sendikası olarak, kamu emekçilerinin çığlığını duymayanlara duyurmak için harekete geçiyoruz.

Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımının aksamaması için ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemleri düzenleyeceğimizi duyuruyoruz. Sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramayacağı şekilde örgütlenmiş olan bu eylemlerle, Genel Sağlık-İş Sendikası olarak kamu emekçilerinin taleplerini duyurmayı hedefliyoruz.

Genel Sağlık-İş Sendikası, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun da desteğiyle sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda faaliyet gösteren HEP-SEN Sendikası ile bir araya gelerek ortak bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda, 7 Temmuz 2023 tarihinde ülke genelinde tüm çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Açlığı, sefaleti, adaletsizliği içine sindiremeyen tüm kamu emekçilerini ve  örgütlerini özellikle rengi sarı olmayan sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda örgütlü sendikaları “iş bırakma eylemine”  katılmaya davet ediyoruz.