Ancak yaşadığı baskılar nedeniyle Harp Okulu’ndan ayrıldı. Hayatına yeni bir yön çizen Arslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak doktorluk mesleğine adım attı. Görev yaptığı pek çok yerde meslek aşkıyla çalıştı, ancak kalbi en çok askerlikte kaldı.
Son olarak Amasya Suluova Devlet Hastanesi’nde görev yapan Koray Arslan, gönüllü olarak gittiği Irak’taki üs bölgesinde Pençe-Kilit Operasyonu sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Şehit doktorun ardında sadece bir meslek değil, aynı zamanda vatanı için adadığı bir yaşam hikâyesi kaldı.
Eşinden Mehmetçik Vakfı’na Anlamlı Bağış
Arslan’ın eşi, Sırbistan vatandaşı Helena Arslan, eşinin şehit olduğu bölgedeki asker arkadaşlarının topladığı 50 bin TL’lik yardımı Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. “O para bana değil, onun adına Mehmetçiğe gitmeliydi” diyen Helena Arslan, geçim sıkıntısı içinde olmasına rağmen bu anlamlı kararı verdi. Türkiye’de yaşamak istediğini belirten Helena, “Koray sadece eşim değil, milletine hizmet etmek isteyen gerçek bir kahramandı” dedi.
“Subaylık İçinde Uhde Kaldı”
Anne Gülbahar Arslan ise oğlunun askerlik sevdasının hiçbir zaman geçmediğini söyledi. “Kuleli’yi bitirdi, Harp Okulu’na geçti ama o dönemin baskıları yüzünden ayrıldı. İçinde hep subay kalmak vardı. Tıp fakültesine geçti ama gönlünde hep vatan görevi vardı” diye konuşan anne Arslan, oğlunun ikinci kez gönüllü olarak gittiği operasyon bölgesinde şehit düştüğünü, vedalaşırken kendisine “Anne, ölürsem şehit olurum” dediğini anlattı.
Koray Arslan’ın fedakârlıklarla dolu hayatı ve görevi başında gösterdiği vatan sevgisi, onu sadece bir doktor değil, aynı zamanda bir kahraman yaptı. Mezun olduğu askeri lisenin ruhunu daima taşıyan Arslan, doktor kimliğiyle başladığı görevi, asker yüreğiyle tamamladı.