Özellikle meyve suyu, bisküvi ve poğaça gibi ürünlerin dışarıdaki fiyatlardan 2-3 kat daha pahalı olması, hastaları ve refakatçileri maddi olarak zor durumda bırakıyor.

Vatandaşlar, alışveriş sonrası kantin kasasına ödedikleri yüksek ücretler karşısında çaresiz olduklarını belirtiyor.

Çay ve Nescafe Fiyatları Şok Ediyor

Hastane kantinlerinde basit bir çay veya Nescafe için istenen 37 TL gibi yüksek ücretler, hastaları ve refakatçileri maddi olarak zorluyor. Hastane içinde saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, bu fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını ve tepkilerini dile getiriyor.

Tedavi için hastanede bulunan kişiler, “iğneden ipliğe her şey ateş pahası, resmen soyuluyoruz. Bir çay veya Nescafe’nin fiyatı piyasanın çok üzerinde” diyerek durumu eleştiriyor.

Kantin Fiyatlari

Vatandaşlardan Tepki: “Fiyatlar Fahiş, Denetim Yok”

Hasta ve hasta yakınları, kantinlerdeki yüksek fiyatların denetlenmemesinden şikayetçi. “Mersin Şehir Hastanesi’nde bir sandviç ve bir ayran 50 TL. Bunu denetleyen bir kurum veya komisyon yok mu? Yazıklar olsun. Buraya kimse keyfi için gelmiyor, yazık bu millete” diyen vatandaşlar, normal fiyatın 2-3 katı ücretlerin haksızlık olduğunu belirtiyor.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekiminin Babası Toprağa Verildi Yozgat Şehir Hastanesi Başhekiminin Babası Toprağa Verildi

Hastane Yönetimine ve Kantin İşletmecilerine Eleştiri

“Mersin Şehir Hastanesi gibi kamu kurumlarında bu kadar yüksek fiyatlandırmaların olması gerçekten haksızlık. Biz burada hastamız için bekliyoruz, refakatçi oluyoruz. Ancak bu kadar yüksek fiyatlarla karşılaşınca şaşırıyoruz” diyen vatandaşlar, kantin işletmecilerinin ve hastane yönetiminin sessizliğine anlam veremediklerini ifade ediyor.

Standart Fiyatlandırma Talebi

Vatandaşlar, kantinlerde standart bir fiyatlandırma olması gerektiğini vurguluyor ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden bu konuda denetim ve düzenleme yapmasını bekliyor. Yüksek fiyatların düşürülmesi ve denetimlerin artırılması talepleriyle, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi isteniyor.