Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi

İlk olarak Konya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, ardından AK Parti Konya İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında Karatay Şehit Uzman Doktor Ekrem Karakaya Sağlık Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memişoğlu, Konya’nın tarım, sağlık ve eğitim alanlarında örnek bir şehir olduğunu vurguladı.

 Konya'daki Sağlık Yatırımları ve Gelecek Planları

Bakan Memişoğlu, Konya’nın sağlık altyapısının güçlü olduğunu belirterek, "Konya, şehir hastaneleri, üniversite hastaneleri ve 225 aile sağlığı merkeziyle sağlıkta çok iyi bir noktada. Yeni hastaneler ve ağız diş sağlığı merkezleri için de çalışmalarımız sürüyor," dedi. Ayrıca, yerel yönetimlerle iş birliği içinde yapılan sağlıklı hayat merkezlerinin önemine değinerek, Karatay Belediyesi'ne teşekkür etti.

Topluma Önemli Sağlık Uyarıları

Bakan Memişoğlu, toplumu tehdit eden üç büyük riski şu şekilde sıraladı: aşırı kilo, bağımlılık ve hareketsizlik. Özellikle tütün ve alkol bağımlılığına dikkat çeken Memişoğlu, "Puf veya elektronik sigaralar konusunda lütfen dikkatli olalım. Bu ürünler, genç nüfusumuza yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyor," dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinin Önemi

Sağlıklı hayat merkezlerinin, hastaneye gitmeden sağlık sorunlarının tedavi edilebileceği önemli yerler olduğunu vurgulayan Memişoğlu, bu merkezlerde diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog hizmetlerinin yanı sıra kanser taramaları gibi ücretsiz sağlık hizmetleri verildiğini belirtti. Toplumu bu merkezlerden faydalanmaya davet eden Memişoğlu, "Aile hekimleriyle tanışın, sağlıklı hayat merkezlerinden danışmanlık alın," diye ekledi.