5 Milyon Lira ve Üzeri Vergi Borcu Olanlar Bugün Açıklanıyor 5 Milyon Lira ve Üzeri Vergi Borcu Olanlar Bugün Açıklanıyor

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle olay yeni bir boyut kazandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcıya 100 Bin Dolara Suikast Planı

Savcı Y.E.'yi tehdit eden "Yeni Doğan" çetesiyle ilgili soruşturma kapsamında, çete üyelerinden biri itirafçı oldu ve savcıya suikast düzenlemek için 100 bin dolar aldığını açıkladı. Tetikçi, planı gerçekleştiremeden yakalandı.

Örgüt Liderlerine 273 Yıla Kadar Hapis İstemi

Soruşturma sonucunda hazırlanan 725 sayfalık fezlekede, örgüt liderleri Fırat Sarı ve İlker Gönen’in 12 bebeğin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla 273 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, çetenin haksız kazanç elde ettiği hastanelerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması da istendi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

8 şüpheli ifadelerinin alınması için Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilirken, 3 şüpheli serbest bırakıldı. Bebek ölümleri ve savcıya yönelik tehditler, sağlık camiasında büyük tepki topladı.