Bakan Şimşek'ten Uyarı: Kira Gelirini Bildirmeyenler Yandı! Bakan Şimşek'ten Uyarı: Kira Gelirini Bildirmeyenler Yandı!

Yürüyüş: Her Yaşta Uygulanabilen En Kolay Aktivite

Sempozyumda açılış konuşmalarını Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tahir Hazır yaptı. Uzm. Dr. Kurtcebe, konuşmasında yürüyüşün her yaştan birey için en kolay uygulanabilir fiziksel aktivite olduğunu vurguladı ve “Düzenli fiziksel aktivite, bireyin bedensel, ruhsal, sosyal ve entelektüel sağlığını geliştirir ve korur” dedi.

Ankara’da Sağlıklı Hayat Merkezleri Aktif

Dr. Kurtcebe, Sağlık Bakanlığı’nın eylem planı çerçevesinde Ankara’da 7 Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu belirtti. Bu merkezlerde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla 11 fizyoterapistin rehberliğinde çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Sunumlar ve Yürüyüş Reçetesi Üzerine Bilgilendirme

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki koruyucu rolü ve yürüyüş reçetesi gibi konularda sunumlar yapıldı. Katılımcılar sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirildi ve konunun önemi vurgulandı.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Standı

Etkinlik kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından kurulan stantta öğrencilere fiziksel aktivitenin ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı, broşürler dağıtıldı.

Yoğun Katılım Sağlandı

Sempozyuma Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katılım gösterdi.