Solunum sorunu yaşayan küçük İkra’yı almak için gelen ambulans, 40 dakika boyunca adresi bulamadı ve daha sonra yolda mazotu bitti. Hastaneye ulaşıldığında ise oksijen tüpü bulunmadığı ortaya çıktı.

Ambulans Krizi Yaşandı

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Zonguldak Merkez Karaelmas Mahallesi Alsancak Sokak’ta yaşayan Alihan ve Belma Koçaklı çifti, üç aylık kızları Zeynep İkra’nın yüzünde morluk fark edince hemen 112’yi aradı. Baba Alihan Koçaklı, ambulansın 40 dakika boyunca adresi bulamadığını ve siren çalmadığı için alt sokaktan geçip gittiklerini belirtti. 

Ambulans geldiğinde İkra hala hayattaydı ve kusuyordu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yenidoğan Servisine Yeni Cihazlar Kazandırıldı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yenidoğan Servisine Yeni Cihazlar Kazandırıldı

Peşinden Mazot Krizi

Dede Durmuş Koçaklı, ambulansın sabah 7.30’da arandığını ve yaklaşık 40 dakika sonra geldiğini söyledi. Ambulansın siren çalmadığı için fark edilmediğini belirtti. Hastaneye giderken şehir merkezinde ambulansın durduğunu fark eden aile, şoföre neden durduklarını sorduğunda mazotun bittiği yanıtını aldı. Şoför, başka bir ambulansı beklediklerini söyledi. Yaklaşık 20-25 dakika boyunca başka bir ambulansın gelmesi beklendi.

Hastane Skandalı’da Gecikmedi!

Koçaklı ailesi, torunlarını Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdüğünde, 112 personeli çocuğun hala yaşadığını söyledi. Ancak hastanede oksijen tüpü olmadığı ortaya çıktı. Hastane personeli telefonla başka bir yerden oksijen tüpü istedi ancak orada da tüp bulunmadığı belirtildi. Yaklaşık 1,5 saat süren müdahalenin ardından küçük İkra kurtarılamadı.

Aile Tepki Gösterdi!

Dede Durmuş Koçaklı, yaşanan ihmallerden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, yasal haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti. “Vakaya giden bir ambulansın mazotu nasıl biter? Koskoca çocuk hastanesinde oksijen tüpü nasıl olmaz? İhmaller yüzünden evladımızı kaybettik, sorumluların peşini bırakmayacağız” dedi.