Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor

Özellikle MHRS'de kademeli sevk zinciri uygulaması üzerinde duruldu.

"Aile Hekimi Başına Düşen Nüfus Azaltılmalı"

Raporda, aile hekimi başına düşen nüfusun fazla olduğu ve bu durumun sağlık hizmetlerinin kalitesini etkilediği vurgulandı.

Aile hekimi sayısının artırılması gerektiği ve bu sayede doktor başına düşen nüfusun azaltılmasının şart olduğu belirtiliyor.

Kademeli Sevk Zinciri Önerisi

Raporda, Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili yeni düzenlemesine ilişkin kademeli sevk zinciri önerisi dikkat çekiyor. Bu sistemin aile hekimliği üzerindeki yükü hafifleteceği belirtiliyor. İlk aşamada MHRS'de aile hekimlerine yüzde 20'lik kapasite açılması gerektiği ifade edildi.

 "Her ASM’ye Bir Tıbbi Sekreter Alınmalı"

Raporda ayrıca, her Aile Sağlığı Merkezi'ne (ASM) bir tıbbi sekreter atanması gerektiği vurgulandı. Güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi ve aile sağlığı çalışanlarının izin sürelerinin artırılması da raporda önerilen diğer önemli konular arasında yer alıyor.

 Aile Hekimliği Sistemi İçin Diğer Öneriler

Aile sağlığı merkezlerinin fiziki şartlarından, aile hekimlerinin teşvik ve tavan ödemelerine kadar birçok konuda öneriler sunulan rapor, aile hekimliği sisteminin daha etkin çalışması için önemli çözüm önerileri içeriyor.

https://www.sagliksen.org.tr/kategori/6/calistay-raporlari