Olay, 31 Ağustos tarihinde Müftü Mahallesi İbrahim Efe Caddesi'nde meydana geldi. Göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen F.H. adlı kadının yakınları, tedavi sürecinde sağlık personeli ile tartışmaya başladı. Düğünden sonra hastaneye getirilen F.H.’nin tedaviye alınması sırasında, hasta yakınları, kalabalık yapmamaları için yapılan dışarı çıkma uyarısına tepki gösterdi. Hemşire Emine Açıkgöz’ün uyarısının ardından hasta yakınları, sağlık çalışanlarına hakaretler ve tehditler savurdu. Hemşire Metehan Ölmez, dışarı çıkmaları yönündeki talebine yanıt alamayınca ‘beyaz kod’ verdi.

İkinci Kez ‘Beyaz Kod’

Gecenin ilerleyen saatlerinde, gece amiri V.K. de olay yerine gelerek aynı taleplerde bulundu. Tartışmanın devam etmesi üzerine ikinci kez ‘beyaz kod’ verildi. Sağlık çalışanları, hasta F.H.’nin oğlu O.H., uzman çavuş olan akrabası O.G. ve diğer hasta yakınlarından şikayetçi oldu. Hastanenin acil servisinde ve kapı önünde yaşanan tartışmalar, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hastanın hastaneye getirilişi, müşahede odasına alındıktan sonra hemşirenin uyarıları ve yaşanan gergin anlar görüldü.

20-30 Kişilik Grup

Olay gecesi, hemşire Emine Açıkgöz, hastanın tekerlekli sandalye ile geldiğini belirtti ve "Hasta yakınları içeriye girdi, yaklaşık 20-30 kişilik gruptular. Bağırmaya başladılar. Müşahede odasının girişini açmalarını ve diğer hastalarla ilgilenmemize izin vermelerini istedim. Alkollü olduklarını düşündüğüm bu kişiler arbede çıkarmaya ve bağırmaya başladılar. İki kez sakin olmalarını ve engel olmamaları gerektiğini söyledim, aksi takdirde beyaz kod vereceğimi belirttim. Durmadılar, tehdit etmeye devam ettiler. Beyaz kod vereceğimi ve güvenliğe haber verdiğimi söyledim. Bunun üzerine küfürler ve tehditler savurdular, beni bulacaklarını söylediler. Hiçbir şekilde hastaları ihmal etmedik, ancak onlar saldırgan tavırlar sergilediler" dedi.

Şanlıurfa'da Aile Hekimi ve Sağlık Çalışanlarının Maaşları Ödenmedi Şanlıurfa'da Aile Hekimi ve Sağlık Çalışanlarının Maaşları Ödenmedi

Hemşirelere Bağırıyorlardı

Hemşire Metehan Ölmez ise "Acil servise geldiğimde ortalık çok karışıktı. Hemşirelere bağırıyorlardı. Hemen beyaz kod verdim. Sonra gece amiri Volkan Bey geldi, o da acildeydi. Bir kişi sanırım askerdi, belinde silah vardı ve sürekli eli belindeydi. Tekrar ikinci beyaz kodu vermek zorunda kaldık. Hemşire bankosuna gelip hemşirelere bağırdılar, hakaret ve küfürler ettiler. Şikayetçi olduk" diye konuştu.

Her iki taraf da birbirinden şikayetçi olurken, sağlık çalışanlarına sözlü saldırıda bulunan şüpheliler serbest bırakıldı.