Hastane Kayıtlarında Büyük Hata! Merdivenden Düşen Kadın 'Ölü' Diye Kaydedildi! Hastane Kayıtlarında Büyük Hata! Merdivenden Düşen Kadın 'Ölü' Diye Kaydedildi!

Pala, sağlık çalışanlarının yeterli, dengeli ve güvenli beslenmesinin, çalışma süreçleri ve genel sağlık durumu üzerinde ciddi etkileri olduğunu vurguladı.

Yemeklerle İlgili Şikayetler Artıyor

Pala'nın açıklamasına göre, sağlık çalışanlarından gelen şikayetler; hastane yemeklerinin porsiyonlarının küçük, besin değerlerinin yetersiz ve çeşitliliğinin sınırlı olduğu yönünde. Ayrıca hijyen sorunları yaşandığı, yemeklerde sinek, böcek ve cam parçaları gibi yabancı maddeler bulunduğu, bu durumun gıda zehirlenmelerine yol açtığı iddia ediliyor.

Sağlık Çalışanlarının Hakları İhlal Ediliyor

Pala, sağlık çalışanlarının yetersiz ve güvensiz yemeklerle beslenmesinin hem mevzuata aykırı olduğunu hem de çalışanların fiziksel güçlerini ve konsantrasyonlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Bu durum, sağlık çalışanları arasında kronik hastalık riskini artırabilir ve hasta güvenliğini tehlikeye sokabilir.

Soru Önergesi Verildi

CHP’li Pala, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na verdiği soru önergesinde, sağlık kuruluşlarındaki yemek hizmetine dair şikayetlerin sayısını, bu şikayetlerin içeriğini, gıda zehirlenmelerinin sayısını ve yemek hizmetlerinin düzenli olarak denetlenip denetlenmediğini sordu. Ayrıca, sağlık çalışanlarının sağlıklı beslenme haklarını güvence altına alacak bir eylem planı olup olmadığını da öğrenmek istedi.

Sağlık çalışanlarının yemek hizmeti sorunlarına yönelik acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Pala, bu sorunların çözülmemesi durumunda sağlık hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanabileceği uyarısında bulundu.