Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yaşadığı mobbing nedeniyle intihar ettiği iddia edilen plastik cerrahi asistanı Dr. Uğurcan Ağcaoğlu ve Mersin'de yoğunbakımda tedavi gören Z.S.C ile ilgili Müdürlük düzeyinde görevlendirme yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “Öncelikli görevimiz halkımızın sağlığını korumaktır. Bu görevin gerekliliklerini yerine getirmek, sağlık çalışanlarımızın iyiliğini ve sağlığını korumakla mümkündür. Bu kapsamda, büyük sağlık camiamızın her bir ferdinin iyiliğini ve sağlığını korumak için hassasiyetle ve iş birliği içinde çalışmalıyız” ifadelerine yer verildi.

Asistan Hekimlerden "Mobbing" Tepkisi: "Artık Yeter!" Asistan Hekimlerden "Mobbing" Tepkisi: "Artık Yeter!"

Üst Düzey Görevlendirmeler Yapıldı

Bakanlık, olayların detaylarının aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla üst düzey görevlendirmeler yapıldığını duyurdu. 

Dr. Uğurcan Ağcaoğlu’nun İntiharı ve Mobbing İddiaları Araştırılmalı Dr. Uğurcan Ağcaoğlu’nun İntiharı ve Mobbing İddiaları Araştırılmalı

Bir genel müdür ve bir TUK üyesinin sorumluluğunda yürütülecek araştırma ve soruşturma süreçlerinin sonuçlarına ilişkin kamuoyuna detaylı bilgi verileceği belirtildi.

Taziye Mesajı

Yaşanan acı olaylarda İzmir’de hayatını kaybeden sağlık çalışanı U.A. için Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Sağlık Bakanlığı, Mersin’de yoğun bakımda tedavi gören sağlık çalışanı Z.S.Ç.’nin durumunu hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti.

Saglik Bakanligi Mobbing

İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı

Sağlık Bakanlığı açıklamasını, “Başımız sağ olsun” diyerek sonlandırdı.