Üniversitesi'nde Değişim! Rektör ve Hastane Yönetimi Yenilendi Üniversitesi'nde Değişim! Rektör ve Hastane Yönetimi Yenilendi

Bu düzenleme ile başkan yardımcısı, uzman, başhekim yardımcısı, müdür ve müdür yardımcısı pozisyonları için yapılacak sözleşmeler ve görevlendirmeler İl Sağlık Müdürlerinin yetkisine verildi.

Sözleşme ve Görevlendirme Rehberi

1. Sözleşme ve Görevlendirme Yetkisi:

663 sayılı KHK’nın 42’nci maddesi kapsamında İl Sağlık Müdürü, sadece kadrosu kendi ilinde bulunan Bakanlık personeli ile sözleşme yapabilecek ve görevlendirme gerçekleştirebilecek. Bu kapsamda yapılan hizmet sözleşmesi ve personelin özgeçmişi, Ekip sistemine yüklenerek talep oluşturulacak. Bu işlem, “Sözleşmeli Personel/663 (42. Madde) Sözleşmeli Personel İşlemleri” modülü üzerinden yapılacak ve Bakanlık tarafından kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Ekip sistemi üzerinden ilgilinin ayrılış ve başlayış işlemleri sonuçlandırılacaktır.

2. Farklı İllerden Personel Sözleşmeleri:

Kadrosu farklı bir ilde veya başka bir kurumda bulunan personelin sözleşme taleplerinin imza yetkisi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne ait olacak. Bu talepler, gerekli belgeler ile birlikte DYS üzerinden Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek. Sözleşme imzalanması teklif edilen personelin özgeçmişi, imzalamış olduğu hizmet sözleşmesi (2 nüsha) ve ilgili diğer belgeler Bakanlığa gönderilecektir.

3. Uygunluk Değerlendirmesi:

663 sayılı KHK’nın 42’nci maddesi kapsamında sözleşme imzalanacak veya görevlendirilecek personelin uygunluğu İl Sağlık Müdürü tarafından değerlendirilecek. İlgili mevzuat çerçevesinde belirlenen şartlara uygunluk sağlanarak işlemler yürütülecektir.

4. Sözleşme Feshi:

İl Sağlık Müdürünün yetkisinde bulunan sözleşmeli pozisyonlardaki personelin kendi talebi ile yapılacak olan sözleşme fesih işlemleri, “Sözleşmeli Personel/663 (42. Madde) Sözleşmeli Personel İşlemleri” modülü üzerinden yapılarak sonuçlandırılacaktır. Bunun dışında kalan sözleşme fesih işlemleri Bakanlığımız yetkisinde olduğundan, bu kapsamdaki talepler DYS üzerinden Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilecektir.

5. Görevlendirme İşlemleri:

İl Sağlık Müdürünün yetkisinde bulunan görevlendirme işlemleri, “Atama/Hizmete Özel Atamalar/Geçici Görevlendirmeler” modülünden “Diğer Görevlendirmeler/ 663 KHK’nın 42. Maddesine Göre Görevlendirmesi” sekmesi seçilerek yapılacaktır. İlgilinin kendi talebi doğrultusunda yapılacak olan görevlendirme sonlandırma işlemleri ise “Atama/İlgili Birim-İsm İşlemleri/Uzatma-Kesme-Tamamlama İşlemleri/Geçici Görev” modülünden “Geçici Görev/Unvan” sekmesi seçilerek yapılacaktır. Açılan talep Bakanlığımız tarafından kayıt işleminin tamamlanmasına müteakip İl Sağlık Müdürlüğünce onay süreci tamamlanarak sonuçlandırılacaktır. Bunun dışında kalan görevlendirme ve sonlandırma işlemleri DYS üzerinden Bakanlığımıza gönderilecektir.

Sözleşme Bitiş Tarihleri

Sözleşme ve görevlendirme işlemlerinde sözleşme bitiş tarihleri aşağıda yer alan tabloya göre sözleşme üzerine yazılıp, Ekip sistemine işlenecektir. Sözleşmeler İl Sağlık Müdürünün ıslak imzasından sonra, belirlenen tabloya göre bitiş tarihleri sözleşme üzerine yazıldıktan sonra Ekip sistemine yüklenecektir. Örneğin, bir personelin sözleşmesi İl Sağlık Müdürü tarafından 20 Temmuz 2024 tarihinde imzalanıyorsa, bu kişinin sözleşme bitiş tarihi 14 Aralık 2026 olarak belirlenecektir.

SÖZLEŞME/GÖREVLENDİRME

İMZA TARİHİ

SÖZLEŞME /GÖREVLENDİRME

BİTİŞ TARİHİ

15.07.2024 - 31.11.2024

14.12.2026

01.12.2024 - 31.06.2025

14.07.2027

01.07.2025 - 31.11.2025

14.12.2027

01.12.2025 - 31.06.2026

14.07.2028

Sozlesmeli Saglik Yoneticisi Atamalari 1Sozlesmeli Saglik Yoneticisi Atamalari 2

Bu yeni düzenleme ile İl Sağlık Müdürlükleri, sözleşmeli personel atama ve görevlendirme süreçlerinde daha fazla yetki ve sorumluluk üstlenmiş olacak.