Sözcü’den Merve Kılıç’ın haberine göre, Ankara’da “hasta garantili” Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin açılması nedeniyle birçok köklü kamu hastanesi yıkıldı veya işlevini yitirdi. Bu hastaneler arasında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mevki Binası ve Beştepe Devlet Hastanesi de bulunuyor. 

Bu hastanelerde acil servisler kaldırıldı ve yoğun bakım hizmetleri durduruldu.

Sağlık Bakanlığı Binaları Boş Dururken Yüksek Kira Harcamaları Yapılıyor

Ankara’da Sağlık Bakanlığı’na ait birçok bina boş dururken, TİCK’in lüks bir kiralık binada hizmet vermesi tepki topluyor. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, kamuda tasarruf yapılacaksa bunun emekçilerin üzerinden değil, kamu açısından yerindeliği tartışmalı harcamalar üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı. 

Yalçınkaya, “Kuruma ait bu kadar taşınmaz varken, TİCK neden o lüks binayı kullanıyor?” diyerek tepki gösterdi.

İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı

TİCK’in Lüks Hizmetine Eleştiriler

TİCK’in 2023 Faaliyet Raporu’na işaret eden Yalçınkaya, kurumun her iki yılda da Sayıştay’a verdiği cevapta, taşınmazların kuruma tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğünü belirttiğini ifade etti. 

Ayrıca, şehir hastaneleri için boşaltılan Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski binasının idari bina olarak kullanılması için çalışma yürütüldüğü belirtilmişti. Ancak, eski sağlık bakanı 2024 bütçe görüşmelerinde söz konusu hastanenin 600 üniteli bir ağız diş hastanesi yapılacağını vurgulamıştı. 

Yalçınkaya, “Bakanlık kendisiyle çelişiyor” diyerek, kamu kurumlarının yüksek kira giderlerinden kaçınmak için hızlanması gerektiğini belirtti ve “kendisine tahsisi onaylanmamış binaya taşınacağışeklindeki açıklamaların kamuoyunu oyalamaktan ibaret olduğunu söyledi.