Memişoğlu, Türkiye'nin dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunduğunu belirterek, "En yaygın, kapsamlı, ücretsiz ve her yerde en iyi şekilde sağlık hizmeti verebilen bu büyüklükteki ülke olarak en büyük biziz. Bu kadar net söylüyorum," dedi.

Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı

Memişoğlu, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık sisteminin başarısından gurur duyduğunu ifade etti. Avrupa ülkelerinde bir kişinin yılda ortalama 6 kez sağlık hizmetlerinden faydalanırken, Türkiye'de bu oranın 11,2 olduğunu belirtti. Bu rakamın Türkiye'nin sağlık sisteminin geniş erişilebilirliği ve etkinliği açısından büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Bakan, "Bugün, 2018'de baktığımız hasta sayısından 2023 itibarıyla sağlık sistemimizde yüzde 30 fazla hasta bakıyoruz" diye ekledi.

"Krizleri En İyi Yöneten Ülkeyiz"

Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin kriz yönetiminde dünyada öne çıkan bir ülke olduğunu da ifade etti. 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan çalışmaların dünya genelinde hayranlık uyandırdığını söyleyen Memişoğlu, "Hatay'a ve Osmaniye'ye baktığımızda, gelişmiş ülkelerin bile 'Nasıl yaptınız?' diye sorduğunu görüyoruz" dedi.

Sağlık Çalışanlarının Değeri

Türk sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının altını çizen Memişoğlu, sağlık sisteminin başarısının bu çalışanların emeği sayesinde olduğunu vurguladı. Sağlık sektöründe bazı sorunlar yaşandığını kabul eden Bakan, "Bu kadar iyi sağlık hizmeti sunmaya çalışan, Kovid-19 sürecinde bizim yüz akımız olan, sağlıkta dönüşümü gerçekleştirebildiğimiz sağlık çalışanlarımıza hepinizin sahip çıkmasını istiyorum," ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Samiye Bahçeli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı, burada tedavi gören hastalarla sohbet etti ve onların duygularını dinledi. Bir hastanın yazdığı mektubu okuyan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin her zaman iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, toplumun her kesimine eşit sağlık hizmeti sunmanın önemini vurguladı.