Bakan Memişoğlu, Konya’daki temasları kapsamında bu merkezin sağladığı hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Karatay’ın Sağlık Yatırımlarına Ziyaret

Sağlık Bakanı Memişoğlu, geçen yıl Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ni yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer protokol üyeleri de Bakan Memişoğlu’na eşlik etti.

Şehit Doktorun Adı Sağlık Merkezinde Yaşatılıyor

2022 yılında görevi başında şehit edilen Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın adını taşıyan merkez, sağlık hizmetlerinin yanı sıra koruyucu sağlık uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Bakan Memişoğlu, bu merkezde görev yapan doktorlar, sağlık çalışanları ve hastalarla bir araya gelerek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Konya, Türkiye İçin Örnek Bir Şehir

Ziyaret sırasında konuşan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Konya’nın hem şehircilik hem de sağlık alanında ülke genelinde örnek bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Bakan, "Konya, şehircilik, tarım, ticaret ve sağlık alanlarında ülkemize örnek teşkil eden bir şehir. Konya Şehir Hastanesi, üniversite hastaneleri ve 225 aile sağlığı merkezi ile sağlık alanında önemli bir başarıya sahip," dedi.

Ambulanslar Artık Yapay Zekâ İle Yönlendirilecek! Ambulanslar Artık Yapay Zekâ İle Yönlendirilecek!

Bakan Memişoğlu, ayrıca Karatay Belediyesi’ne ve bu merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Konya’nın sağlık altyapısına bakanlık olarak desteklerinin süreceğini belirtti.