Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Memişoğlu, hastanelere personel alım sürecinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Personel Alımı Planlı ve İhtiyaca Göre Yapılacak

Bakan Memişoğlu, sağlık sektöründeki personel ihtiyacının planlı bir şekilde karşılanacağını vurguladı. İstihdam konusunun detaylı bir planlama gerektirdiğini belirten Memişoğlu, “YÖK ile birlikte çalışarak, Türkiye’nin önümüzdeki 5 ve 10 yıllık dönemlerde ne kadar hekim ve sağlık personeline ihtiyaç duyduğunu belirleyeceğiz. Bu doğrultuda üniversitelere öğrenci alımları yapılacak ve planlamalar daha gerçekçi bir hale getirilecektir” dedi.

Yatak Sayısında Avrupa Ortalamasının Gerisindeyiz

Hastanelerdeki yatak kapasitesine de değinen Memişoğlu, Türkiye genelinde 270 bin hasta yatağı bulunduğunu ve bu sayının mevcut fiziki altyapının güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı, Personel Alımı Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu! Sağlık Bakanlığı, Personel Alımı Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu!

Ancak, Avrupa ve OECD ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye’nin yatak sayısında geri kaldığını belirtti. “Türkiye’de 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 32 iken, Avrupa’da bu rakam 44. Bu, sağlık sektöründe daha fazla büyümemiz gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.