Hatay Havalimanı’nda Bakan Memişoğlu’nu Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay milletvekilleri ve belediye başkanları karşıladı. İlk olarak Hatay Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, ardından kentteki çeşitli sağlık kurumlarında incelemelerde bulundu.

çocuklara hediyeler dağıttı

Bakan Memişoğlu, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü, Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi ve 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda incelemelerde bulunarak sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi’nde muayene olmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden ve çocuklara hediyeler dağıtan Bakan Memişoğlu, daha sonra Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Barış Kavvasoğlu’ndan bilgi aldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen İl Değerlendirme Sunumu öncesinde konuşan Bakan Memişoğlu, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da 1,5 yıl içinde 6 yeni hastanenin yapıldığını ve hastane inşaatlarının hızla devam ettiğini belirtti. Hatay Şehir Hastanesi’nin ihalesinin de kısa sürede yapılacağını müjdeleyen Bakan Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinin kurulması için çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali

'Her Türlü Salgın ve Hastalıkla Mücadele Edecek Kapasiteye Sahibiz'

Bakan Memişoğlu, maymun çiçeği hastalığına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sağlık sisteminin her türlü salgın ve hastalıkla mücadele edecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. Covid-19 sürecindeki başarıyı hatırlatan Memişoğlu, halkı panik yapmamaya çağırarak, “Her türlü hazırlığı yapıyoruz. Şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok, ancak olursa da bunun üstesinden gelebileceğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi. Sağlık sisteminin gücüne ve çalışanların yetkinliğine dikkat çeken Bakan Memişoğlu, vatandaşlara resmi makamların açıklamalarına güvenmeleri çağrısında bulundu.