Genel Başkan Önder Kahveci, kamu harcamalarını azaltmak amacıyla çıkarılan tasarruf genelgesi kapsamında kaldırılan servis hizmetlerinin beklenen etkiyi yaratmadığını belirterek, alınan bu kararın faydadan çok zarar getirdiğini ifade etti. Kahveci, servis hizmetlerinin kaldırılmasıyla kamu çalışanlarının ulaşım sorunları yaşadığını ve bu uygulamanın kamu bütçesine ek maliyet getirdiğini vurguladı.

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı’ndan Usulsüz Atama İddiası Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı’ndan Usulsüz Atama İddiası

"Servis Hizmetlerinin Kaldırılması Kamu Çalışanlarını Mağdur Etti"

Kahveci'nin açıklamasında, servis hizmetlerinin kaldırılmasının özellikle büyük şehirlerde trafik yoğunluğunu artırdığına dikkat çekildi. Uygulama nedeniyle kamu çalışanlarının ulaşım maliyetlerinin arttığını ve işe gidip gelmelerin çileye dönüştüğünü söyleyen Kahveci, servis hizmetinin kaldırılmasının kamu bütçesine beklenen katkıyı yapmadığını ifade etti.

"Servis Hizmeti Lüks Değil İhtiyaçtır"

Kahveci, alınan bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, yargının Tasarruf Genelgesinin ilgili maddesinin iptali için yaptıkları başvuruya olumlu cevap vermesini beklediklerini söyledi. Ayrıca Türkiye Kamu-Sen olarak servis hizmetinin bir lüks değil, kamu çalışanları için bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı.