Yeni Onaylı Randevu Sistemi Nedir ve Ne Zaman Uygulamaya Girdi?

Pazartesi günü devreye giren "Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi", hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Bu sistem sayesinde boş kalan kapasite diğer hastalar için kullanılabilecek ve bir hastanede yapılan işlem diğer hastanelerde de görülebilecek.

Randevu Saatine Uygunluk ve Onay Verme

Hastaneler tarafından sistem üzerinde oluşturulan randevular için hastaların, randevu saatine uyacaklarına dair onay vermeleri gerekiyor. Bu onay, randevu tarihinden iki gün önce saat 20:00’ye kadar verilmelidir. Onay işlemi, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "ALO 182 Çağrı Merkezi" gibi tüm kanallar üzerinden yapılabiliyor.

Randevu İptal İşlemleri

Onay verilen randevular, randevu tarihinden iki gün önce iptal edilebiliyor. Randevusuna onay vermeyen kişilerin randevuları ise otomatik olarak iptal edilecek.

Hastane Çalışanı ve Çocuğu Pompalı Tüfekle Katledildi! Hastane Çalışanı ve Çocuğu Pompalı Tüfekle Katledildi!

Randevuya Gitmeme Durumunda Uygulanacak Kısıtlamalar

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni randevu alabilecekler. Bu kısıtlama, randevu sisteminin düzenli işlemesi ve diğer hastaların mağdur olmaması için getirildi.

Yeniden Randevu Alma

Randevusunu onaylamayan veya iptal etmeyen kişiler, başvurdukları hastaneden hizmet almak için yeniden randevu talep edebilecekler. Hastaneler, bu kişiler için uygun randevu tarihlerini tekrar belirleyebilecek.

Muaf Gruplar

Yeni sistemde, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu onay zorunluluğundan muaf tutulacak. Bu hastalar, mevcut randevu sisteminden etkilenmeden hizmet almaya devam edecekler.