Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. E.A.’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, doktorun Neslihan Yılmaz ile sohbet ettiği ve hastanın sağlık durumu hakkında bilgilendirme yaptığı görüldü.

Ankara’da çağrı merkezinde çalışan Neslihan Yılmaz, fazla kilolarından kurtulmak için Ordu'nun Fatsa ilçesindeki bir özel hastanede mide tüpü ameliyatı olmaya karar verdi. 27 Mayıs’ta yapılan tahlillerin ardından aynı gün ameliyata alınan Yılmaz, hastanede üç gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak eve döndüğünde rahatsızlanan Yılmaz, tekrar hastaneye başvurdu. 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde, her biri yaklaşık beş saat süren iki operasyon daha geçiren Yılmaz, maalesef 21 Haziran’da hayatını kaybetti.

Fhk

Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı

taksirle ölüme neden olma

Yılmaz ailesi, kızlarının ölümünden sonra ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. E.A. ve ilgili diğer sağlık çalışanları hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ ve diğer suçlardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dr. E.A., kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Neslihan Yılmaz’ın ameliyat sonrası çekilen görüntülerinde, Dr. E.A.’nın sosyal medya hesabından hastasıyla konuştuğu ve ona çeşitli bilgilendirmelerde bulunduğu görülüyor. "Ankara'dan gelen Neslihan Hanım mutluluk ameliyatı 1’inci gününde iş başında" başlığıyla paylaşılan videoda, doktorun Yılmaz’a ameliyat sonrası dikkat etmesi gerekenler ve tüketebileceği gıdalar hakkında bilgi verdiği görülüyor.

Yılmaz ailesi, kızlarının vefatından sonra bu videonun sosyal medyadan hızla kaldırıldığını iddia etti.