Özette, gıda fiyatlarının ekim ayı enflasyonu üzerinde önemli bir etkisi olacağına dikkat çekildi. Özellikle işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artış eğilimi, taze meyve ve sebze kaynaklı olarak devam ediyor.

"Mevsim geçişinin etkisiyle bu dönemde taze meyve ve sebze fiyatlarında artış gözlenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Hizmet Enflasyonunda İyileşme Bekleniyor

Raporda, temel mal enflasyonunun düşük seyrini koruduğu belirtilirken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Ancak enflasyonun iyileşme hızına dair belirsizliklerin son veri akışlarıyla arttığı da vurgulandı.

Sıkı Para Politikası Devam Edecek

Merkez Bankası, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yaklaşana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini açıkladı. Özette, "Enflasyonda kalıcı ve belirgin bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası sürdürülecektir" denildi.

Memur, İşçi ve Emekliye Uyarı: Yılbaşında Yüksek Zam Beklemeyin! Memur, İşçi ve Emekliye Uyarı: Yılbaşında Yüksek Zam Beklemeyin!

Ek Makroihtiyati Adımlar Gündemde

Kurul, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülmeyen gelişmeler olması durumunda, parasal aktarım mekanizmasının ilave adımlarla destekleneceğini belirtti. Ayrıca, likidite koşullarının yakından izleneceği ve gerekirse sterilizasyon araçlarının etkili şekilde kullanılacağı ifade edildi.