Özellikle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası, toplamda 100 milyar doları aşan zararlar meydana geldi. Bu zararların 5 milyar dolarını reasürans şirketleri karşılamak zorunda kaldı. Bu nedenle sigorta şirketleri, primlerde ciddi bir artış yapma gerekliliği hissediyorlar.

Heval Pekgöz'ün Ölümüne İlişkin Maltepe Ersoy Hastanesi'nden Açıklama Heval Pekgöz'ün Ölümüne İlişkin Maltepe Ersoy Hastanesi'nden Açıklama

NTV'nin haberine göre, sigorta şirketleri, dolar bazında bile maliyetlerinin çok yükseldiğini ifade ediyorlar. Artan maliyetler, konut, sağlık ve kasko poliçelerine yüksek oranda zam olarak yansıtılacak. En fazla artışın ise ticari ve işyeri sigortalarında olması bekleniyor. 

TRAFİK SİGORTALARI ARTACAK MI?

Trafik sigortası, diğer sigorta türlerine kıyasla farklı bir düzenlemeye tabi tutuluyor. Devlet, trafik sigortasında üst sınırlar belirliyor ve bu nedenle şu an için trafik sigortalarında bir artış öngörülmüyor.

Ancak, sigorta şirketleri trafik sigortalarında büyük zararlar yaşadıklarını dile getiriyorlar. Bu zararların diğer sigorta türlerine ek bir yük getirebileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Yani, trafik sigortalarındaki zararlar, diğer poliçelerde artış olarak hissedilebilir.