Genelkurmay Başkanlığı'na İlk Müdahale

O gece 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden gelen anons üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na hareket ettiklerini belirten Doğan, "Genelkurmay Başkanlığı'na doğru yola çıktık ama neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Binaya ulaştığımızda birçok ambulansın orada olduğunu gördük. Beklemedeydik ama bombalar ve helikopter sesleri üzerimizden geçiyordu. Durumu anlamaya çalışıyorduk ama çok az bilgiye sahiptik. Önümüzde beklemememiz söylendi, içeri alınmadık," diye konuştu.

Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde! Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde!

Gölbaşı'ndaki Bombalama

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın F-16 uçakları ile bombalanmasının ardından olay yerine sevk edildiklerini belirten Doğan, orada karşılaştıkları manzaranın çok acı olduğunu ifade etti. "Bombalama sonrası onlarca polis ve sivil yardım bekliyordu," diyen Doğan, "Bir polis memurunu ambulansa alarak hastaneye nakletmeye çalıştım. Her yerde sirenler, bomba sesleri vardı ve ne olduğunu bilmiyorduk. Kendimizi koruyamıyorduk, bir yandan yaralılara yardım etmeye çalışıyorduk. Kime koşacağımızı bilemiyorduk. Güvenli hiçbir alan yoktu," dedi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde Yaşananlar

Doğan, Gölbaşı'ndan sonra Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildiklerini belirtti. "Emniyette TOMA'nın arasında kendini korumaya çalışan bir polis memurunu gördük. Onu kurtarmaya çalışırken yukarımızdan bomba sesleri geliyordu ve çatışmalar devam ediyordu. Hem kendimizi korumaya hem de yaralılara müdahale etmeye çalışıyorduk," dedi.

Tasvir Edilemeyecek Duygular

O gece yaşananları anlatırken duygularını ifade etmekte zorlanan Doğan, "Herkes yardım bekliyordu. Çok acil müdahale etmemiz gereken bir meslekte olduğumuz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bir an önce bu olayın bitmesi için dua ediyorduk. Ekip arkadaşlarımızla sabaha nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı konuştuk. Sonunda ne olacak, ne oldu ve neden böyle oldu diye konuştuk," şeklinde konuştu.

Fedakarlık ve Mesai Kavramı

Doğan, 15 Temmuz gecesi mesaide olmayan 112 Acil Sağlık personelinin de mesai kavramı olmaksızın yaralılara yardım etmek için mücadele ettiğini belirterek, "Gerek ambulans içerisinde gerekse hastanelerde tüm arkadaşlarım fedakarca çalıştı," dedi.