Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama

Türk Sağlık Sen sendikası tarafından düzenlenen eyleme destek veren sağlık personeli, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla 1 gün boyunca iş bırakma eylemine katıldı.

Ancak, eyleme katılan sağlık çalışanı, alınan uyarı cezasıyla karşılaştı.

MAHKEME, CEZAYI İPTAL ETTİ!

Çorum İdare Mahkemesi, Türk Sağlık Sen sendikasının öncülüğünde gerçekleştirilen 1 günlük iş bırakma eylemine katılan sağlık personeline uyarı cezası verilmesine dair açılan davada önemli bir karara vardı. Mahkeme, eylemin sendikal faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti ve işlemi iptal etti.

SENDİKAL FAALİYET KABUL EDİLDİ!

Mahkeme kararında, sendikal faaliyetin, devlet memurunun tutum ve vakarına yakışmayan bir davranış olarak değerlendirilemeyeceğine ve iş bırakma eyleminin izinsiz veya özürsüz terk etme olmadığına vurgu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Hatırlatmak gerekirse, Konya'da yaşanan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sağlık çalışanlarının şiddete tepki göstermek amacıyla gerçekleştirilen eylemde, Türk Sağlık Sen üyesi hastane personeline uyarı cezası verilmişti. Sendika, bu cezaya karşı açtığı dava sonucunda mahkemenin verdiği bu kararı elde etti.