Özellikle aile hekimlerinin rolüne dikkat çeken Güner, vatandaşların en doğru ve hızlı sağlık hizmetini alabilmeleri için ilk başvurularını aile hekimlerine yapmalarını önerdi.

Aile Hekimi, Sağlığın İlk Adresi Olmalı

Güner, aile hekimlerinin vatandaşların sağlık danışmanı ve koruyucu sağlık hizmetleri sağlayıcısı olduğunu belirterek, "Aile hekimi, ailemizin bir ferdi gibi. Sağlık danışmanınız olarak size en uygun randevuyu alır ve ihtiyaçlarınıza yönelik rehberlik yapar. İlk başvuruyu aile hekiminize yapıp, ondan tavsiye almak, en doğru sağlık hizmetine ulaşmanın anahtarıdır" dedi.

İstanbul'da Sağlık Sistemi Güçlü ve Hazır

İstanbul'da sağlık sisteminin bulaşıcı hastalıklarla mücadele edecek güçte olduğunu vurgulayan Güner, "İstanbul'da şu anda maymun çiçeği vakamız yok. Resmi açıklamaların takip edilmesi, dezenformasyonun önüne geçmek için önemlidir. İstanbul, dünyanın sağlık başkentlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Son yıllarda açılan 18 yeni hastane ve yapılan yatırımlarla, şehrin sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem ve Sağlık Güvenliği İçin Önlemler Artırılıyor

Güner, İstanbul'da depreme dayanıklı hastane projelerinin sürdüğünü belirterek, "İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda ve Sağlık Bakanlığımızın yatırımlarıyla son 8 yılda 18 yeni hastane açıldı. Yeni açılan hastaneler izolatörlü ve depremden etkilenmeyen yapılarla donatılmış durumda. İstanbul’da tek bir riskli sağlık tesisi kalmayana kadar yenileme çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Sağlıkta Şiddete Karşı Sıfır Tolerans

Sağlıkta şiddete karşı sıfır tolerans ilkesine dikkat çeken Güner, "Herhangi bir sağlık çalışanı şiddete uğradığında, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olarak hukuki ve sosyal destek sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıkta şiddete karşı durması ve sağlık çalışanlarına saygı göstermesi gerekiyor. Şifa veren ellere el kaldırmamalıyız" diye konuştu.

Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti! Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti!

İstanbul, Sağlık Turizminde Cazibe Noktası

İstanbul'un sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez haline geldiğini vurgulayan Güner, "Sunulan kaliteli sağlık hizmetleri ve modern sağlık altyapısı ile İstanbul, dünyanın dört bir yanından hastaların tercih ettiği bir sağlık turizmi noktası haline geldi" dedi.