Konuşmasında, sağlık camiasının %60’ını oluşturan kadın çalışanların emeği ve kararlılığına teşekkür ederek, bu duruşun bir şahsiyet meselesi olduğunu vurguladı.

Başkan, uzmanlar ve sendika başkanlarının daha önce açıkladığı gibi, mevcut yönetmelik taslağının bir “zulüm taslağı” olduğunu belirterek,

“Bu yönetmeliklerin gerçek sahipleri biziz. Biz sahada çalışan hekimler, hemşireler, laborantlar ve diğer sağlık çalışanlarıyız. Bu düzenlemeyi dışarıdan hazırlayarak sağlık çalışanlarını dışlayan hiçbir politika başarılı olamaz”

dedi.

Yeni yönetimlerin her zaman sağlık çalışanlarını ve sistemi zor duruma sokmak için uğraştığını ifade eden Başkan,

“Eğer bu kadar zekâya sahipseniz, bu enerjiyi ekonomiyi düzeltmek veya toplumun gerçek sorunlarını çözmek için harcayın”

diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuşmanın sonunda,

“Bugün meydanlara sığmayan bu kalabalık, yarın yollara sığmayacak. Biz sağlık çalışanları olarak mesleğimizi onurumuzla yapmaya devam edeceğiz. Bu taslağın amacı bizi yıldırmak, ancak biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz”

diyerek, Hürriyet Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Manisalı Hekimler Ayakta: Sağlık Bakanı’na İstifa Çağrısı Manisalı Hekimler Ayakta: Sağlık Bakanı’na İstifa Çağrısı

Başkan,

“Vicdanı hür, fikri hür tüm sağlık çalışanlarının yanındayız. Mücadelemizi legal ve hukuki zeminde sürdüreceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

diyerek sözlerini tamamladı.

Hürriyet Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının haklarını koruma ve savunma noktasında kararlılığını yineleyerek, tüm sağlık çalışanlarının desteğini beklediklerini vurguladı.