Ancak, hemşirelerin asli görevleri dışında stok takibi, faturalandırma gibi ek sekretarya görevleriyle de yükümlü kılındığını belirtti. Ayrıca, hasta taburculuğu, konsültasyon ve ameliyat isteği gibi işlemlerin de kendisine yüklendiğini ifade eden hemşire, bu durumun iş yükünü sürekli olarak arttırdığını söyledi.

Hemşirelerin Üzerine Düşen Ek Görevler

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

Hemşire, bu ek görevlerin genellikle idare tarafından "ekip çalışması" adına hemşirelere devredildiğini, ancak bunun artık bir rutin haline geldiğini vurguladı. KDK, başvuruya yönelik yaptığı incelemede her olay için ayrı bir değerlendirme yapmanın zor olduğunu, ancak iş yükü dağılımının dengesiz olduğunu ve bunun sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olabileceğini belirtti.

 KDK'dan Denge Uyarısı

KDK, hastanelerde iş yükünün dengeli dağıtılması gerektiğini vurgulayarak, aşırı yükün çalışanlar arasındaki iş barışını bozabileceğine ve hasta güvenliğini riske atabileceğine dikkat çekti. Kurum, bu sorunların giderilmesi ve mevzuata uygun düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Yoğun İş Yükü Uyarısı

KDK, sağlık çalışanlarının üzerine binen aşırı iş yükünün sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunarak, iş yükünün dengeli dağıtılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.