İddialara göre, 2 yaşındaki S.Y., darp sonucu yaşamını yitirdi. Diyarbakır'da Narin Güran'ın cansız bedeni bulunurken, Malkara'da bir haftada iki kez hastaneye morluk ve darp izleriyle getirilen küçük S.Y.'nin hayatını kaybettiği bildirildi. Anne suçu komşusuna atarken, 5 yaşındaki ablası koruma altına alındı. Olayla ilgili istismar da dahil olmak üzere geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Hastanedeki İhmal İddiaları

S.Y. ilk olarak bir hafta önce vücudundaki morluklarla hastaneye getirilmiş, ancak tedavi eden doktor herhangi bir ihbarda bulunmadan çocuğu taburcu etmişti. Olay, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görevli bir hemşirenin Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’ne (UCİM) ihbarıyla açığa çıktı. Dün yeniden vücudunda darp ve anal bölgede morluklarla hastaneye getirilen S.Y., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bebeklerinden Topuk Kanı Alınmasını Reddeden Aileye Mahkeme Tedbir Kararı Koydu! Bebeklerinden Topuk Kanı Alınmasını Reddeden Aileye Mahkeme Tedbir Kararı Koydu!

Anne Suçu Komşuya Attı

Anne, çocuğunun komşu tarafından dövüldüğünü iddia etti. Ancak, olayın bir hafta arayla tekrarlanması ve morlukların düşme nedeniyle açıklanamaması üzerine, istismar da dahil olmak üzere tüm ihtimallerin soruşturulduğu öğrenildi. UCİM avukatları da soruşturmaya dahil oldu ve olayı yakından takip ediyor.

Dernekten Açıklama

UCİM Türkiye Hukuk Koordinatörü Av. Pelin Uzun, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bir hafta arayla küçük bir çocuğun vücudunda bu tür izler olması hayatın doğal akışına aykırı. Elde edilen verilerle bu olayın düşme ile açıklanması mümkün değil. Acilen derinlemesine bir soruşturma yapılması gerekiyor."

Soruşturma devam ederken, olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığı ve çocuk istismarı ihtimalinin de dahil edildiği belirtiliyor.