Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde meydana geldi. 

Dişi ağrıyan 46 yaşındaki Enda Balta, yaklaşık üç gün önce bir diş kliniğine başvurdu ve burada kendisine ilaç verildi. Ağrıları geçmeyince Nilüfer ilçesindeki bir diş hastanesine giden Balta, tedavi sonrası evine döndü. 

Yakınları, Balta için ilaç almaya gittiği sırada, onu hareketsiz halde yatağında buldu. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucu Balta’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Şüpheli ölüm nedeniyle Balta’nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Sağlık Kabininde Yaşananlar

Balta’nın, bayram sonrası Soğanlı Mahallesi’ndeki özel bir diş kliniğinde dişindeki apse nedeniyle muayene olduğu ve tedavi için antibiyotik iğne verildiği öğrenildi. Bu iğneleri 12 saat arayla yaptıran Balta, sabah saatlerinde sağlık kabinine giderek iğnesini vuruldu. Eve döndüğünde ağrısı geçmeyince çeşitli ağrı kesici haplar içerek tekrar sağlık kabinine gitti.

Sağlık Kabininden Hastaneye Yönlendirme

Sağlık kabininde görevli hemşire, Balta’nın ağrı kesici haplar içmesine rağmen ağrısının dinmediğini ve tekrar sağlık kabinine geldiğini belirtti. Hemşire, Balta’nın ağzında şiddetli ödem olduğunu ve yoğun şekilde ağrı kesici hap aldığını söyledi. 

Hemşire,

Kendisini ‘Ağrı kesici şokuna girebilirsin’ diye uyardık. Diş doktorunu aradık, kendisi herhangi bir müdahalede bulunmamamızı söyledi. Durum diş hekimlikten çıkmıştı ve cerrahi müdahale gerekiyordu. Hastayı hiçbir işlem yapmadan hastaneye yönlendirdik

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler'in Aracına Silahlı Saldırı! Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler'in Aracına Silahlı Saldırı!

dedi.

Aile Otopsi Raporunu Bekliyor

Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemelerin ardından, 1 çocuk annesi Enda Balta’nın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Balta’nın cenazesi, Soğanlı Mahallesi’ndeki Yavuz Sultan Selim Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Soğanlı Mezarlığı’nda defnedilecek. Aile, otopsi raporunun sonucunu bekleyerek, ihmal tespit edilmesi durumunda şikayette bulunacaklarını belirtti.