Yetişkul, Dr. Kurban’ın sendika yönetiminde yaptığı uygulamaları ve aldığı kararları eleştirerek, sendika içindeki sorunları kamuoyuna duyurdu.

Olağan Genel Kurul Krizi ve Mahkeme Kararları

Dr. Adil Kurban’ın Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiremediğini belirten Yetişkul, Kurban’ın kendine muhalif gördüğü şubeleri kapatma kararı aldığını, ancak bu kararların mahkemelerce iptal edildiğini söyledi. 

Yetişkul, “Kendine muhalif şubeleri kapatmaya çalıştı, ancak mahkemeler bu kararları iptal etti. Şubeler olağan kurullarını yapmalarına rağmen, Dr. Kurban tekrar seçim yaptırarak hile yapmaya çalıştı. İstediği sonuçları elde edemeyince de şubelerini dava etti” dedi.

Şubelerin Orantısız Bağlanması ve Yasal Süre Sorunu!

Yetişkul, Dr. Kurban’ın illeri orantısız olarak yandaş şubelere bağlamaya çalıştığını ve bunun da mahkemelerce iptal edildiğini belirtti. 

Özellikle İstanbul ilinin Bursa’ya bağlanması gibi durumların yaşandığını ifade eden Yetişkul, “Yasal süresi dolduğu halde koltuğu işgal etmeye devam ediyor. Aynı zamanda müteahhitlik hevesini sendikamız üzerinden kooperatif kurarak gerçekleştirmeye çalışıyor” dedi.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

Şubelerin 7 Bin Liralık Ödeneğini Göndermiyor!

Dr. Kurban’ın şubelerin rutin ödeneklerini bile göndermediğini dile getiren Yetişkul, “Elektrik, su, internet gibi giderler için ayrılan 7500 TL’lik ödeneği bile göndermiyor. Asıl kimin vasfını yitirdiği ortada. Hekim hak ve mücadelesinde yeri olmayan bu kişi, Profesyonele ayrılmış maaşı hekim aidatlarıyla alıyor, ancak hekimler için ne yapmış sormaz mıyız?” şeklinde konuştu.

Kurban’a Çağrı’da Bulundu

Yetişkul, Dr. Kurban’a yönelik tepkisini şu sözlerle sonlandırdı: “Hekimlerin yakasından düşüp, kooperatifçilik oynamak için başka yer bulunuz lütfen.” 

Bu açıklama, Hekim Sen içindeki gerginliği ve yönetimle ilgili sorunları gözler önüne sererken, sendika üyeleri arasında büyük yankı uyandırdı.