Sendika, Sağlık Bakanlığı'nı şiddet olaylarına karşı daha hızlı ve etkili yasal düzenlemeler yapmaya çağırarak dikkat çekici bir soru yöneltti: “Sağlık birimlerinin Adalet Bakanlığı’na bağlanmasını mı bekliyorsunuz?”

Sağlık Birimlerinin Güvenliği Yeterli Mi?

Sendika yetkilileri, sağlık çalışanlarının görev başında karşılaştıkları şiddet olaylarına karşı yeterli önlemlerin alınmadığını ve bu konuda ciddi bir yasal boşluk bulunduğunu vurguladı. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde (ASM) yaşanan olaylar üzerine yapılan açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezleri, sadece rapor veren birim olmamalıdır” denildi.

ASM’lerde Artan Şiddet Olayları

Son dönemlerde aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artışına dikkat çeken sendika, Eskişehir’de bir kadın hekimin sahte rapor talebini reddettiği için darp edilmesini örnek gösterdi. Mersin Toroslar’daki ASM’de de hasta mahremiyeti sebebiyle çıkan tartışmanın, hemşire ve aile hekiminin darp edilmesine yol açtığı belirtildi.

Şiddete Karşı Acil Yasal Düzenleme Çağrısı

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarını korumak için daha fazla tedbir alması gerektiği vurgulandı ve şu sorular yöneltildi: “Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı hızlı yargı süreçlerini devreye sokacak yasal düzenlemeleri hayata geçirecek midir? Yoksa bu sorunu çözmek için sağlık birimlerini Adalet Bakanlığı’na mı devretmeyi düşünmektedir?”

Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor

Sağlık Çalışanlarına Saygı ve Destek Çağrısı

Son olarak, ASM’lerde görev yapan sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için büyük bir özveriyle çalıştıkları hatırlatılarak, sağlık hizmeti sunan hekimler ve sağlık personeline yönelik şiddetin toplumun tüm kesimleri tarafından kınanması gerektiği belirtildi.