Olayda bir hemşire hasta yakını tarafından darp edilirken, meslektaşını kurtarmaya çalışan doktor da saldırıya uğradı. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin geldiği endişe verici boyutları bir kez daha gözler önüne serdi.

Ülkemizde İlk Yardım Bilinci Neden Gelişmiyor Ülkemizde İlk Yardım Bilinci Neden Gelişmiyor

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hemşire arkadaşımız ve meslektaşımız bugün hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Hemşireyi kurtarmaya çalışan meslektaşımız da darp edilip tehdit edilmiştir. Bu korkunç olay, sağlıkta şiddetin geldiği noktayı açıkça göstermektedir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz."

Sağlıkta Şiddetin Son Bulması İçin Yasal Düzenleme Talebi

Mersin Tabip Odası, açıklamasında ayrıca uzun süredir gündemde olan "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı"nın acilen kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması için etkili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekerek, şunları ekledi:

"Sağlıkta şiddet vakaları her geçen gün artıyor ve bu durum, sadece sağlık çalışanlarının değil, toplumun da sağlığını tehlikeye atıyor. Bizler insanları yaşatmak için görev yaparken kendi hayatlarımızın tehlikeye atılmasını kabul edemeyiz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan acil önlem almasını talep ediyoruz."

Sosyal Medyada Destek Çağrısı

Olayın ardından sağlık çalışanları, sosyal medya üzerinden de dayanışma mesajları vermeye başladı. "Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" sloganıyla sağlık çalışanları, #SağlıktaŞiddet ve #SağlıktaŞiddetSonaErsin etiketleriyle seslerini duyurmaya çalışarak, kamuoyunu ve yetkilileri daha etkili tedbirler almaya davet etti.

Mersin Tabip Odası, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını ve sağlık çalışanlarının güvenliği için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.