Konfederasyon, açıklanan enflasyon rakamlarının hayatın gerçekleriyle örtüşmediğini belirterek memur maaşlarının eridiğini vurguladı.

‘Memura Yapılan Zamdan Geriye Sadece 1 Puan Kaldı’

Genç Sağlık Sen Genel Başkanı Osman Kaya, TÜİK'in açıkladığı eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Açıklamada, kamu çalışanlarının maaşlarını eriten enflasyonun, memurlara yapılan yüzde 10 zammın büyük ölçüde etkisiz kaldığı ifade edildi. Temmuz ayından bu yana resmi enflasyon yüzde 8,93 olarak gerçekleşirken, memurlara yapılan yüzde 10 zammın etkisinin sadece 1 puanının kaldığı belirtildi.

"Enflasyon Alım Gücünü Düşürmeye Devam Ediyor"

2024 yılının sona ermesine üç ay kala, kamu çalışanlarının maaşlarının bu yıl da erimeye devam edeceği ve alım gücünün düşeceğinin kesinleştiği kaydedildi. Kamu Birliği Konfederasyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama dönemine girerken "Memur Beklenti Paketi" adı altında kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorluklara ve yoksullukla mücadeleye dair bir dizi talep ve öneriyi kamuoyuyla paylaştı.

"Maaşlar Eriyor, Çözüm Bekleniyor"

Konfederasyon, Cumhurbaşkanı'nın "Enflasyondaki düşüşü milletimiz çarşıda, pazarda, markette daha fazla hissedecek" şeklindeki açıklamalarını olumlu bir adım olarak değerlendirerek, TBMM'nin bu konuyu yeni yasama döneminde öncelikli olarak ele alması gerektiğini belirtti. Konfederasyon, tasarruf tedbirleri sebebiyle kesilen fazla mesai ücretleri ve koruyucu giyim haklarının geri kazanılması gerektiğini vurgularken, kış aylarında servis hizmetine duyulacak ihtiyacın da hızlıca çözüme kavuşturulmasının önemine değindi.

Genç Sağlık Sen Başkanı Osman Kaya, Meclis'in Yeni Yasama Yılı Töreni Açılışına Katıldı! Genç Sağlık Sen Başkanı Osman Kaya, Meclis'in Yeni Yasama Yılı Töreni Açılışına Katıldı!

"Enflasyon Verileri Gerçekle Örtüşmüyor"

Kaya, TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon oranları ile marketlerde yaşanan mutfak enflasyonunun örtüşmediğini ve mutfak enflasyonunun resmi verilerin çok üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Bu durumun kamu çalışanlarının alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğüne ve günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Konfederasyondan Hükümete Çağrı: "Memurların Yaşam Standartları Korunmalı"

Konfederasyon, yüksek enflasyonun memurların maaşlarını erittiğini, mutfak enflasyonu ile resmi enflasyon arasındaki farkın açıldığını ve bu durumun memurları, dolaylı olarak da toplumu olumsuz etkilediğini vurguladı. Hükümetten taleplerine olumlu yanıt beklediklerini belirterek, kamu çalışanlarının yaşam standartlarının korunması gerektiğini bir kez daha yineledi.