Çeşme'de Ambulans Kaçırılma Olayı

Doğruyol, İzmir'in Çeşme ilçesinde bir acil servisin önünden kaçırılan ambulansın yakalanma anını gösteren fotoğrafı paylaşarak,

"Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir kişinin, emniyet güçleri tarafından 112 ambulansına teslim edilmesinin ardından, devlet hastanesi acil servisine getirildi. Ambulans görevlisi kadın sağlık çalışanımıza saldıran şahıs, çıkan karmaşadan faydalanarak ambulansı kaçırmış ve emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır."

Hekim Birliği Sendikası’ndan Aile Hekimleri Yönetmeliğine Tepki Hekim Birliği Sendikası’ndan Aile Hekimleri Yönetmeliğine Tepki

dedi.

Sağlık Çalışanlarının Şiddete Açık Görev Şartları

Sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı zorluklara değinen Doğruyol,

"112 ambulanslarımızda görev yapan arkadaşlarımız, sokaktan aldığı hastanın kim olduğunu bile bilmiyor. Çatışma, kavga ortamlarındaki yaralıya müdahale ederken neyle karşılaşacaklarını kestiremiyorlar. Bu nedenle, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasında tedbir almayan yöneticiler, yaşanan olaylarda olay çıkartanlar kadar sorumludur."

ifadelerini kullandı.

Çözüm Çağrısı

Doğruyol, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin engellenmesi için yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.